Ei ole häpeä kysyä jos ei tiedä. Se on häpeä, jos ei tiedä, eikä kysy!
Ei kysyvä tieltä eksy!

 

 

1. Tuoteselosteenne vaikuttaa lupaavalta. Miten voin tutustua lähemmin Työmyyrä ERP:hen?

Lähettämällä meille sähköpostia, jossa kerrot yhteystietosi ja muutaman sanan siitä, mitä yrityksesi tekee, ja pyydät Työmyyrä-demon, eli ohjelman kokeiluversion. Vastausviestissä kerromme, mistä voit sen ladata. ja miten saat sen käyntiin.

2. Hei, olen ihan kädetön näissä tietokoneasioissa, enkä taatusti osaa ladata mitään, ja vielä vähemmän asentaa mitään. Miten minä voin tutustua Työmyyrään?

Toimimalla muuten samalla tavoin kuin kohdassa 1, mutta pyydä meitä tulemaan luoksesi asentamaan demo ja antamaan alkuohjeita. Tulemme mielellämme, muta joudumme kyllä veloittamaan käynnistämme. Pääkaupunkiseudulla demon asennushinta on 100 euroa + ALV. Kaummaksikin lähdemme sopimuksen mukaan. Asennus kestää vain hetken, samoin kuin se, kun opetamme sinut käyttämään F1-nappulaa, jolla saa esiin ohjeet aina tarvittaessa. Työmyyrä ERP:ssä onkin erittäin kattavat ohjeet, joista on erityistä iloa aloittelevalle hyötyohjelman käyttäjälle. Asennuskäynnillämme opetamme myös ohjelmiston perustoiminnot ihan kädestä pitäen, niin siitä on sitten helppo jatkaa.

3. Onko demossa mitään rajoituksia?

Toki on, sen verran ettei sitä voi käyttää normaaliin tuotantotoimintaan. Lisäksi se toimii vain yhdessä tietokoneessa, ilman verkkotukea. Mutta kaikki tiedot, mitä demossa syötät, voidaan sellaisenaan käyttää siinä vaiheessa, kun päätät hankkia Työmyyrä ERP:n käyttölisenssin, eli työsi ei mene hukkaan. Sähköpostitse lähetettävällä avainkoodilla demo voidaan helposti muuttaa oikeaksi tuotantoversioksi siinä vaiheessa, kun päätät hankkia sen lisenssin, ja sen jälkeen voit ladata ohjelmiston tuoreimmat päivitykset.

4. Entä jos hankin Työmyyrä ERP:n lisenssin, mutta joskus myöhemmin totean, että ohjelma ei sovellukaan enää muuttuneisiin tarpeisiini. Miten pelastaudun tilanteesta?

Vaihtoehtoja on ainakin kaksi. Voidaan tarkastella, pystytäänko Työmyyrään lisäämään sinulle paremmin soveltuva palikka, sinulle sopivaan hintaan. Tai sitten voit viedä tärkeimmät tietosi ulos Työmyyrä ERP:stä jossain yleisesti käytössä olevassa tiedostomuodossa, ja siirtää ne johonkin toiseen ohjelmaan. Tietojen vienti on suojattu. Tietoturvasyistä sen voi tehdä vain siihen valtuutettu käyttäjä. Jos haluat, voimme auttaa myös tässä vaiheessa, kohtuullista korvausta vastaan.

5. Käytän nykyisin toista ohjelmaa, mutta vaikuttaa siltä, että Työmyyrä ERP sopisi minulle paremmin. Miten voin hyödyntää vanhat tietoni uudessa Työmyyrä ERP:ssä?

Eli tilanne on päinvastainen kuin kohdassa 4. Vastaus riippuu nykyisestä ohjelmastasi ja tietojesi määrästä. Jos ohjelmasi käyttää jotakin yleistä tiedostomuotoa, tai jos pystyt viemään siitä tiedot ulos johonkin yleisesti käytössä olevaan tiedostomuotoon, niin sitten ne pystytään myös tuomaan Työmyyrään. Tietojensiirron hinta riippuu tietojen laadusta ja tiedostojen määrästä, eli siitä, kuinka paljon joudumme niitä käsittelemään. Tietojen määrä ei sinänsä vaikuta kustannuksiin. Lähtökohta on noin 200-300 euroa per tiedosto, eli kaikkia pieniä parametrityyppisiä tietoja ei kannattane siirtää, vaan lähinnä tärkeimmät perustiedot, kuten asiakkaiden ja muiden yhteyksien yhteystiedot ja tuotteiden tiedot, jos niitä on paljon. Jos tietoja on vain vähän, ne kannattaa syötää ne käsin.

6. Minulla on huonot verkkoyhteydet. Miten iso on Työmyyrä ERP:n demo? Kestääkö sen lataaminen kauan?

Kaikkine karvoineen Työmyyrä ERP:n ohjelmatiedostot ja alkudatatiedostot vievät noin 50-60 megatavua tilaa. Latausaika riippuu internetyhteytesi nopeudesta, joka ilmaistaan bitteinä per sekunti. Ajan voit arvioida itse: yksi tavu = 8 bittiä.
Tarvittaessa voimme lähettää demon myös CD-levyllä, jolloin veloitamme tiedoston polttamiseen menevästä ajasta sekä pakkauksesta ja lähetyskuluista 20 euroa + ALV.

7. Jos hankin Työmyyrä ERP:n lisenssin, ja minulle tulee sen kanssa sellaisia ongelmia, joista en selviydy itse, voitteko auttaa?

Tietenkin, ja teemme sen mielellämme, ja veloitamme kohtuullisesti. Meille on kunnia-asia, että asiakkaidemme tietojärjestelmät pelaavat luotettavasti, ja että asiakkaamme ovat tyytyväisiä.

8. Miten ohjeman päivitykset hoidetaan? Joudunko aina lataamaan 50-60 megaa, kun ohjelmasta tulee uusi versio?

Ohjelman kova ydin, varsinainen koodi, sekä päivitetyt ohjetiedostot vievät tilaa noin 20 megaa. Muuta sälää ei normaalisti tarvitse uudelleen ladata, ellei päivitysohjeissa nimenomaan niin sanota (esim. jos kehitysjärjestelmän versio on muuttunut ja systeemi vaatii uudet "kehystiedostot".) 

Työmyyrä ERP hoitaa itse omat päivityksensä puoliautomaattisesti. Sen huoltovalikossa on mm. kohdat
* Tarkista päivitysten saatavuus
* Hae päivitykset
Valitse ensin tarkistus. Silloin näet, onko uudempi versio tarjolla, ja jos on, mitä päivityksiä, korjauksia ja uusia ominaisuuksia siihen on tehty, ja liittyykö päivityksen tekoon jotain erityisohjeita. Jos katsot, että päivityksistä on sinulle hyötyä ja haluat ladata päivityksen, valitset seuraavan kohdan, jolloin uusi ohjelma latautuu.
Päivitys voisi olla automaattinenkin, mutta omien kokemuksiemme mukaan automaattipäivityksistä (esim. Windowsin ja monien läppäreiden varusohjelmistojen) on usein enemmän haittaa kuin hyötyä, ja pahimmassa tapauksessa ne voivat joskus opa sotkea koko koneen asetukset.
Uusien päivitysten ilmestymisestä lähetetään lisenssin hankkineille käyttäjille tieto sähköpostiviestillä.

Verkkojärjestelmässä vain serverin ohjelma päivitetään internetin kautta, muut työasemat päivittyvät sen jälkeen automaattisesti kopioimalla tarvitsemansa tiedot serveriltä.

9. Mitä jos ohjelma alkaa ryppyillä, enkä tajua tai osaa selittää, mistä se johtuu?

Ei hätää. Työmyyrä ERP:ssä on automaattinen ongelmatilanteiden tallennus, ns. virheloki. Jos ohjelma "kaatuu" omasta syystään, käynnistä se uudelleen ja avaa sen huoltovalikko. Sieltä löytyy kohta, jonka valisemalla voit "nappia painamalla" komentaa Työmyyrä ERP:n lähettämään virhelokitiedostonsa omalla sähköpostillaan meille. Sen avulla pystymme helposti paikantamaan virheen syyn, ja joko lähettää sinulle sen välttämisohjeet tai, jos vika on ohjelmassa, korjata virheen ja panna uudet päivitykset saataville mahdollisimman nopeasti.

Julkaistu 1.11.2011 — Päivitetty 20.05.2012